Denna månad bjuder vi på två riktigt snabba nyheter: vårt höghastighets-WiFi och tre helt nya Fast Track. Dessutom kan vi berätta vilket landslag som investerar i biobränsle för att reducera sina klimatpåverkande utsläpp.

Trevlig läsning!


NORDISKA VINTERTIPS

NORDISKA VINTERTIPS

Är det läge för en konferensresa eller en skön vinterledighet snart? Då har vi två spännande tips på nära håll. Med start 1 februari flyger vi återigen från Oslo till Bardufoss i Nordnorge, som lockar med storslagna naturupplevelser, norrsken, skidåkning och ön Senja som brukar kallas ”Norge i miniatyr”. Önskar du dig lite mindre av snö och lite mer av det gröna? I vinter har vi förbättrat tillgängligheten till Färöarna, en av världens mest fascinerande platser. Flyg direkt från Köpenhamn sex gånger per vecka.


TRE NYA FAST TRACK I EUROPA

TRE NYA FAST TRACK I EUROPA

För att underlätta för dig som resenär erbjuder vi Fast Track, en snabbare väg genom säkerhetskontrollen, på cirka 80 flygplatser över hela världen. Det är en uppskattad service för dig som reser mest med oss (som är EuroBonus Guld-/Diamantmedlem) eller för dig som reser i SAS Plus/Business. Och nu investerar vi i 21 nya Fast Track på flygplatser runt om i Europa. Tolv av dem öppnade redan i somras och nu har vi slagit upp portarna för ytterligare tre: på Teneriffa Syd, Funchal (Madeira) och Venedigs flygplats.


SAS WIFI BREDER UT SIG

SAS WIFI BREDER UT SIG

Nu är över hälften av alla SAS flygplan utrustade med SAS höghastighets-WiFi. På flygningar inom Europa är det mer regel än undantag. Och det används flitigt för att göra resan bättre, roligare och mer effektiv. Många av våra resenärer passar på att streama film och musik, boka resor och uppgraderingar, uppdatera sociala medier och köpa lounge-tillträde när de befinner sig i luften. Vårt Wifi ingår kostnadsfritt för dig som är Guld- eller Diamantmedlem i SAS EuroBonus och för dig som reser i SAS Plus eller SAS Business. Övriga resenärer kan köpa WiFi för 49 kr inom Europa (149 kr på flygningar till/från USA/Asien).


LÄNGDLANDSLAGET KÖPER BIOBRÄNSLE

LÄNGDLANDSLAGET KÖPER BIOBRÄNSLE

Det svenska längdlandslaget har beslutat att investera i biobränsle för att reducera sina klimatpåverkande utsläpp. Laget köper biobränsle av SAS som motsvarar bränsleförbrukningen för såväl sina aktivas som sina ledares flygresor mellan Stockholm och Östersund under 2019. Vi hoppas nu att fler blir inspirerade att följa de svenska skidåkarna exempel och delta i omställningen till ett mer hållbart sätt att resa.


NU GÅR BOEING 737-600 I PENSION

NU GÅR BOEING 737-600 I PENSION

Som ett led i förnyelsen av vår flygplansflotta, tar vi nu farväl av vårt sista Boeing 737-600 flygplan. Lördag 30 november avgår avskedsflighten från Stockholm till Oslo. Det innebär slutet på en lång och trogen tjänst för Boeing 737-600-serien som ursprungligen ersatte DC-9-41 och kom att spela en viktig roll i SAS-flottans utveckling. Nu är det dags för Boeing 737-600 att i sin tur lämna plats för nya bränsleeffektiva A320neo.

BOKA PLATS PÅ AVSKEDSFLIGHTEN